10 nejlepších motivačních filmů

Jak produktivně trávit čas určený k regeneraci po náročných sportovních aktivitách? No přece motivačním filmem. Motivujte se pořádným kinematografickým trhákem! 

Motivační filmy nás dokáží skvěle inspirovat. Pohodlně se usaďte, vezměte si své oblíbené jídlo (samozřejmě ne žádnou kalorickou bombu 😀 , kterým radíme se vyhnout třeba ve článku 5 potravin, kterým byste se měli raději vyhnout!) a ponořte se do dechberoucích motivačních příběhů těchto filmů!

1. návrat na vrchol (2006)

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská.(oficiální text distributora)


Další informace o filmu „Návrat na vrchol

2. zlato (2016)

Když si něco hodně, opravdu hodně přejete, a alespoň náznakem se to splní, nebudete si přece ověřovat fakta a snažit se to zpochybnit. Byli byste sami proti sobě. A o tom je Zlato – o obrovském průšvihu, který začal obyčejnou touhou vykopat ze země něco, co tam možná vůbec není.

Další informace o filmu „Zlato

3. pokojný bojovník (2006)

Excelentní adaptace stejnojmené autobiografické knihy Dana Millmana. Dan je talentovaný gymnasta, sní o olympiádě, má vše – poháry, holky, rychlé motorky, divoké party. Těžký úraz ale vše změní. Díky setkání se zvláštním cizincem Dan pochopí, že se musí ještě mnoho učit, mnohé překonat a spoustu věcí naopak opustit, než se stane pokojným bojovníkem a nalezne svou cestu. Nejde o klasický boj mezi zlými a dobrými, film vypráví o tom, jak se postavit konfliktům uvnitř nás samotných. (oficiální text distributora)


Další informace o filmu „Pokojný bojovník

4. never back down (2008)

Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný…(oficiální text distributora)

Další informace o filmu „Nikdy to nevzdávej

5. dokonalý šéf (2015)

Šéfkuchař Adam Jones (Bradley Cooper) měl všechno, co si jen mohl přát, bohužel svojí vinou o to všechno přišel. Se dvěma hvězdičkami od Michelina měl bývalý postrach pařížských restaurací pocit, že mu patří svět. Vždy dělal věci po svém a jediné co ho zajímalo, byla dokonalá exploze chutí na talíři. Nyní se o to musí pokusit znovu – otevřít si vlastní restauraci a získat nepolapitelnou třetí michelinskou hvězdu. Na to ale bude potřebovat získat na svoji stranu ten nejlepší tým. Dokonalý šéf je výjimečně vtipný a emotivní příběh o lásce k vaření a jídlu, o lásce mezi dvěma lidmi a o síle druhé šance.(Forum Film CZ)



Další informace o filmu „Dokonalý šéf

6. creed (2016)

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka?(Forum Film CZ)


Další informace o filmu „Creed

7. nedotknutelní (2011)

Ochrnutý a bohatý aristokrat Philippe si za svého nového opatrovníka vybere Drisse, živelného mladíka z předměstí, kterého právě propustili z vězení. Jinými slovy – najde si na tuto práci tu nejméně vhodnou osobu. Podaří se jim však propojit nemožné: Vivaldiho a populární hudbu, serióznost a žoviální vtípky, luxusní obleky a tepláky. Bláznivým, zábavným, silným, neočekávaným a hlavně „nedotknutelným“, přesně takovým se stane jejich přátelství… Komedie s dramatickou zápletkou o tom, že ani od krku po prsty u nohou nepohyblivý člověk odkázaný na pomoc druhých, nemusí ztratit smysl života. A o tom, že i nejméně pravděpodobné spojení melancholického multimilionáře a extrovertního recidivisty může humorně zapůsobit na diváka a může se z něj stát kasovní trhák.(oficiální text distributora)


Další informace o filmu „Nedotknutelní

8. sociální sít (2010)

Každá doba má své vizionáře, kteří za sebou ve stopách své geniality zanechají pozměněný svět – ale málokdy k tomu dojde bez boje o to, co se přesně událo, a kdo byl přítomen okamžiku zrození změn. Ve filmu The Social Network divákům režisér David Fincher a scenárista Aaron Sorkin umožňují nahlédnout do okamžiků, kdy vznikal Facebook, nejrevolučnější sociální fenomén nového století, prostřednictvím odlišných pohledů hyperinteligentních mladých mužů, kteří svorně tvrdí, že právě oni byli u toho, když Facebook vznikl. Výsledkem je drama plné tvoření i destrukce, drama, které se zcela záměrně vyhýbá jediné interpretaci, ale místo toho poukazuje na rozpory v subjektivních výkladech událostí, aby tak zrcadlilo stále se měnící sociální vztahy, které jsou pro naši současnost charakteristické.(oficiální text distributora)


Další informace o filmu „Sociální síť

9. yes man (2008)

Carl Allen přišel na to, jak se zbavit porozvodové deprese a neperspektivní práce. Dosud jen seděl po večerech doma, odmítal návrhy svých přátel a na všechno odpovídal slůvkem ne. Ale poté, co absolvoval seminář vedený svérázným guru, se Carl rozhodne, že půjde vstříc životu a na všechno bude říkat ano. Bungee jumping? Ano. Nakupovat prostřednictvím teleshoppingu? Ano. Naučit se korejsky? Ano. Koupit si letenku na první let kamkoli? Ano. Získat dívku svých snů? Ano. Odbourat ostatní pohodovou, legrační taškařicí? Ano! Jim Carrey zapojuje každý kousek svého těla i každý sval své proměnlivé tváře v komediální eskapádě na téma: jak se otevřít životním možnostem. Zejména když zahrnuje i romanci se sympatickou, svobodomyslnou hudebnicí Allison (Zooey Deschanelová). (oficiální text distributora)

Další informace o filmu „Yes Man

10. zakladatel (2016)

Skutečný příběh muže, který byl ztělesněním amerického snu a vybudoval nejznámější síť rychlého občerstvení na světě. V roce 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci s hamburgery v jižní Kalifornii. Toto neobvykle velké množství ho okamžitě zaujalo a rozhodl se, že dodávku vyřídí osobně. Od tohoto momentu se začala psát historie obrovského impéria McDonald, do kterého dnes patří neuvěřitelných 35.000 poboček po celém světě.(Forum Film CZ)


Další informace o filmu „Zakladatel

nepřehlédni novou kolekci sportovního oblečení stayhero

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *